Google's Matt Cutts: Moet je actief No-Follow links naar je site najagen, of niet? - Inbound Marketing Bliss

Google’s Matt Cutts: Moet je actief No-Follow links naar je site najagen, of niet?

By Yvette Sonneveld

Sep 14

Matt Cutts, Google’s guru op het gebied van de Google Zoekalgoritme bespreekt in deze video of het zin heeft om actief No-Follow links na te jagen.

“Voor je positie in Google hebben No Follow links geen waarde meer”, zegt Matt Cutts, “daarvoor hoef je het dus niet te doen. De wereld van internet gebruikers bestaat echter niet alleen uit gebruikers van internet zoekmachines. Er zijn websites die meer bezoekers via Twitter krijgen dan via Google.”

Wat kunnen we hiervan leren over het actief najagen van No-Follow links

Het heeft geen zin om actief No-Follow links na te jagen als het alleen gaat om het verkrijgen van een link. Deze links hebben geen waarde voor je positie in Google.

Wanneer heeft het gebruik van een No-Follow link wel zin?

Wanneer een bepaalde website een publiek heeft dat er om bekend staat dat ze nog wel eens wensen of problemen hebben die jij kunt oplossen, en de website moedigt interactie aan door het plaatsen van reacties op artikelen of door het hosten van een forum, zet deze site dan op een lijstje en ga er regelmatig kijken.

Lees goed de voorwaarden van de website na voor je een link in je profiel of bij je reactie plaatst. Gebruik alleen zoektermen in het naamveld als dat nadrukkelijk toegestaan is.

Plaats alleen een reactie als je iets relevants te melden of te vragen hebt. Hou daarna de discussie in de gaten, het is onbeleefd om bij een discussie weg te lopen als je er bij betrokken bent.

Gedraag je zoals jij zou willen dat anderen zich in jouw gezelschap zouden gedragen.

Als je positief aan de discussie bijdraagt is het zeer wel mogelijk dat de schrijver en wellicht zelfs een deel van de lezers je website bezoekt, of zelfs met je connect via Facebook of LinkedIn of Twitter.

Follow

About the Author

Yvette Sonneveld is an all-round inbound marketer specializing in the real estate and financial services industries.